BTW   BE 0829.155.703


Reeds van kind af ben ik gepassioneerd door honden. Toch duurde het tot mijn 11 jaar alvorens ik mijn eerste hond, een labrador, kreeg en de eerste stappen in de hondensport (het gehoorzaamheidsprogramma) zette. Ik begon met hem bij 'de Diestse Hond Als Vriend' te trainen en boekte mooie resultaten op wedstrijden en werd 4x clubkampioen.
In 1991 kocht ik dan mijn eerste Rottweiler, Jedo van 't Straotje, en ben ik begonnen aan mijn grootste passie,nl het africhten van honden in het GHP - IPO programma.
Met Jedo trainde ik op dezelfde club en op aansporen van Roger Vandereyken ben ik dan begonnen met zelf het kostuum en de arm aan te doen.
Doorheen de jaren heb ik dan ook verschillende honden getraind tot het GHP 1-2-3 certificaat (zie honden) en heb ik deelgenomen aan verschillende niveau's van wedstrijden zoals examens, selectie wedstrijden (cac), internationale selectie wedstrijden (cacit),belgisch kampioenschappen en 3x aan het IFR-wereldkampioenschap.
Eveneens heb ik verschillende honden uit verschillende landen (Belgie,Frankrijk,Zweden,USA,..) getraind tot het GHP 1 certificaat.
Na een zoektocht heb ik dan in 2004 Doc van het Dreiland als pupje gekocht. Al van het begin vond ik Doc een zeer speciale hond,maar eveneens een hond met een 'speciaal' karakter!!
Het heeft me misschien dan wel 'zweet,bloed en tranen' gekost maar met hem behaalde ik zeer veel schitterende resultaten!! We wonnen verschillende cac-wedstrijden,werden verschillende malen geselecteerd voor wereldkampioenschappen,en werden vice Belgisch kampioen FCI 2009 en Belgisch kampioen voor Belgische Herders 2008!!!
In 2009 werd ik uitgeroepen tot 'beste GHP-sporter 2009' en kreeg hiervoor ook de bijhorende award.
In 1992 behaalde ik mijn officieel FCI brevet voor instrukteur en spoorlegger van het GHP programma en in 1997 mijn officieel FCI brevet als pakwerker. Gedurende al deze jaren ben ik als pakwerker aktief geweest op een alle rassen club,waardoor ik de kans heb gehad om ervaring op te doen en oplossingen te zoeken voor elk ras en zijn bijzonderheden.
Ondertussen ben ik als pakwerker aktief geweest op meer dan 80 officiele wedstrijden en dit op examens,selectie wedstrijden,internationale selectie wedstrijden,selectie wedstrijden in Finland,Belgisch kampioenschap FCI voor alle rassen, Belgisch kampioenshap voor Belgische herders, Belgisch kampioenschap voor Rottweilers, Belgisch kampioenschap voor Dobermannen en als één van de hoogtepunten het IFR-wereld kampioenschap!
Als trainingspakwerker heb ik, in samenwerking met andere leden van de club, er aan meegewerkt om clubleden hun selectie te doen halen voor verscheidene wereldkampioenschappen zoals WK-FCI - WK belgische herders - WK Rottweilers - WK dobermannen.
Zo heeft Terhi Kaalamo, met haar Rottweiler Heizelwood Lucky <en-references.htm>, gedurende één jaar bij mij getraind en enkele maanden nadien het Europees Kampioenschap gewonnen !!!!!
Door het trainen van verschillende rassen en het gebruiken van verschillende methodes, zoals clicker - elektrische correctieband - ....,of de combinatie ervan, hebben we een 'eigen manier' ontwikkeld met mooie resultaten op het veld!
Met veel plezier heb ik mijn ervaringen en methodes mogen meedelen op seminaries in Finland, Zweden, Italie,..en heb hierdoor de kans gehad veel mensen te ontmoeten met dezelfde passie als ik!
Langs deze weg wil ik iedereen die me ooit geholpen of gesteund heeft alvast van harte bedanken, want hondensport doe je niet alleen!

Geniet van mijn site.....!!!!!!
Over mezelf